Afdekken met stucloper | Maar wel dubbelzijdig PE-Gecoat!

 

De vloer afdekken met stucloper komt het meest voor. Stucloper is een materiaal wat ook gebruikt wordt bij hetverpakken van sappen, soepen, wijnen en ga zo maar door. De eigenschap van dit afdekmateriaal is dan ook dat het waterdicht is. Je kunt eigenlijk alles afdekken met stucloper behalve pas gelegde vloeren die nog uit moeten drogen. Een natuursteen vloer is dan wel iets anders dan een laminaat vloer.

Stucloper of stukloper wordt ook wel protectiekarton of afdekkarton genoemd en is gelamineerd karton. Onze stukloper is aan beide zijde voorzien van een stevige PE coating. Wel zijn er grote kwaliteits verschillen te zien. De prijs hangt vaak samen met de kwaliteit van dit product. Let bijvoorbeeld op de dikte van het materiaal en gebruik uitsluitend onbedrukt stukloper. Bedrukt stukloper geeft vaak af, en die kleuren zijn zeer moeilijk te verwijderen. (de kleuren komen op de afgedekte vloer en vervuilen en beschadigen de vloer)


AG Stucloper is Dubbelzijdig PE-Gecoat

Afdekgigant verkoopt uitsluitend onbedrukt maat vaste, en extra dik stucloper tegen zeer scherpe prijzen. Natuurlijk zit de concurrentie niet stil en zullen zij er alles aan doen dit type afdekmateriaal steeds goedkoper te produceren en dus te verkopen. Dat doen wij ook. Er is alleen één verschil. De kwaliteit staat bij ons altijd voorop!! En daarbij natuurlijk ook de prijs!! Vaak wordt er bezuinigd op de dikte van het karton en de dikte van het plastic laagje om zo de kosten te drukken.Vaak wordt de stucloper maar aan één zijde PE gecoat. Dat doen wij dus niet zodat wij altijd een topproduct kunnen leveren. In de meeste gevallen kunt u gewoon afdekken met stucloper. Er zijn echter wel uitzonderingen waar u op moet letten.

 

Let bij het afdekken met stucloper wel op de volgende punten.

  • Gebruik stucloper niet op pas gelegde vloeren.
  • Gebruik stucloper niet in vochtige ruimtes
  • Maak stucloper niet langdurig nat

Stucloper en ” pas gelegde vloeren”

Stucloper en pas gelegde vloeren zijn geen goed combinatie. Gebruik stucloper niet op pasgelegde vloeren. Stucloper is geen ademend afdekmateriaal en kan bij pas gelegde vloeren verkleuring van de afgedekte vloer veroorzaken. Natuursteen vloeren, houten vloeren en alle andere pasgelegde vloeren moeten natuurlijk gewoon kunnen drogen wanneer deze pas gelegd zijn. Wanneer je een pas gelegde vloer gaat afdekken met stucloper zal dit het droogproces beïnvloeden.Gebruik bij het afdekken van pas gelegde vloeren uitsluitend onze “Multi Cover Ademend”. Dit ademend afdekvlies is speciaal ontwikkeld voor het beschermen van zogenaamde “natte”vloeren. Multi Cover Ademend kan gebruikt worden vanaf het moment dat de vloer beloopbaar is. (Neem wel de voorschriften voor het drogen van uw vloer in acht. Dit verschilt per vloer)


Ongecoat of enkelzijdig gecoat Stucloper en “vochtige ruimtes”

Wanneer Ongecoat of enkelzijdig gecoat Stucloper te lang in vochtige ruimtes gebruikt wordt, (Badkamers, toilet, kelders enz.) bestaat de mogelijkheid dat de stucloper zachter wordt en daardoor gemakkelijker scheurt of zelfs uit elkaar valt, wanneer er op gewerkt wordt. Dit is niet de bedoeling omdat de stucloper dan niet meer waterdicht is. Onze stucloper is altijd aan twee zijde PE-gecoat en zal daardoor niet zacht worden en kapot gaan. Let wel op: Het is niet ideaal voor een vloer om te lang nat te zijn. Ook voor deze situaties zijn er diverse alternatieven.


Voor het afdekken van vloeren in vochtige ruimtes kunt u het beste voor Multi Cover Ademend  of het Professioneel AG Afdekvlies Ademend kiezen. Multi Cover Basis, Multi Cover Event, Multi Cover Premium zijn de andere varianten in de Multi Cover serie en hebben elk fantastische eigenschappen zoals schok-en vocht absorberend en anti-slip. Uiteraard moet u wel kijken welke Multi Cover variant voor uw situatie het meest geschikt is. Kijk voor meer informatie in onze productwijzer. Onze productwijzer is een handig tooltje om u met uw keuze te helpen. Mocht u er nog niet uit zijn, stel uw vraag dan even via ons contactformulier. Wij staan voor u klaar!


Stucloper en “langdurig nat”

Het is voor een vloer nooit goed wanneer hij te lang nat blijft. Denk bijvoorbeeldverkleuring en aan het betonijzer wat in de vloeren verwerkt is. Dit zou kunnen gaan roesten en uw vloer aan kunnen tasten. Daarom is het heel belangrijk dat de vloeren gewoon kunnen door drogen.


Stukloper is een prima afdekmateriaal, alleen niet geschikt voor pas gelegde vloeren of zogenaamde “natte vloeren”. Gebruik Multi Cover Ademend op pasgelegde vloeren. Dit afdekmateriaal zal uw vloer goed beschermen en kan de klus gewoon doorgaan zodat u geen vertraging oploopt. Kijk voor meer informatie op onze productwijzer. Deze helpt u met uw keuze.


Afdekken met stucloper

Afdekken met stuklopen is een goede en goedkope oplossing voor het afdekken van allerlei vloeren en is heel goed af te plakken met Duct-tape of AG Easy Tape van Afdekgigant. Kijk voor extra voordeel eens naar onze afdekpakketten. Lees meer over Duct tape of onze Easytape. Voor grotere oppervlaktes hebben wij ook speciale afdekpakketten. Wanneer u meer veiligheid en zekerheid wilt, hebben wij een zeer uitgebreid assortiment afdekmaterialen en kunt u met afdekgigant elke vloer in elke situatie beschermen. 


Lees voor meer informatie ook: Afdekken, Afplakken, Vloer afdekken, Tegelvloer afdekken, Natuursteenvloer afdekken en Multi Cover.

Wanneer u meer wilt weten of een offerte aan wilt vragen dan kan dat natuurlijk ook. Klik hier om naar de stucloper pagina te gaan. Of neem contact op via het contactformulier. Bellen kan natuurlijk ook met onze klantenservice.

De waardering van www.afdekgigant.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 192 reviews.
Popup Offerte AG Afdekvliezen

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Stucloper banner 1-2

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor de Professionele AG Stucloper

👇​