Afdekken

Het afdekken van vloeren, wanden, ramen, deuren, kozijnen enz  is tijdens de bouwwerkzaamheden zeer belangrijk. Bij afdekgigant hebben we alle soorten afdekmateriaal in ons assortiment om elke klus te klaren. Wij zijn er van overtuigd dat wij een absoluut uniek assortiment hebben op het gebied van afdekmaterialen. Én alles op voorraad!!!

Vloer afdekken

Wanneer men een vloer wilt afdekken is het van groot belang om eerst de situatie eens te bekijken. Er zit namelijk nogal wat verschil in of men een pas gelegde natuursteen vloer of een laminaat vloer gaat afdekken. Voor het afdekken van een pas gelegde vloer gelden andere normen. Het afdekken van een pas gelegde vloer is alleen mogelijk met een ademend afdekvlies. (Multi Cover Ademend) Multi Cover Ademend is speciaal ontwikkeld voor pas gelegde vloeren zodat ze na het afdekken gewoon door kunnen drogen . Zo leverd dat geen vertraging op en kunnen de werkzaamheden wanneer de vloer beloopbaar is weer gewoon doorgaan.Best verkocht in 2011, 2012 en 2013!!!

De voordelen van Multi Cover Ademend op een rijtje:

 • Dampdoorlatend
 • Schokabsorberend
 • Vochtdicht vanaf de bovenzijde!!!
 • Geschikt voor pas gelegde vloeren
 • Geschikt voor buiten toepassingen
 • Herbruikbaar

Een bestaande vloer afdekken

Wanneer je een bestaande (droge) vloer gaat afdekken zoals laminaat, natuursteen, parket enz. is de keuze wat groter. Bij een bestaande vloer (droge vloer) is het niet belangrijk dat de vloer nog moet “door”drogen, maar is het veel belangrijker om te kijken hoe kwetsbaar de vloer is. De hardheid speelt hierbij een grote rol.Hier onder hebben we een lijstje gemaakt waar je op moet letten bij het afdekken van bestaande vloeren. Kijk ook eens op onze productwijzer voor een afdekadvies op maat.

Waar moet je op letten

 1. Is het een gladde vloer.(laminaat, natuursteen)
 2. Van welk materiaal is de bestaande vloer (hout,steen, gietvloer, tapijt,PVC enz)
 3. Welke werkzaamheden moeten er nog uitgevoerd worden.(slopen, schilderen)
 4. Hoelang moet de vloer afgedekt blijven (verkleuring)
 5. Anti-slip of geen antie-slip(veiligheid)

Een gladde vloer afdekken

Wanneer men een gladde vloer gaat afdekken moet men eerst kijken van welk materiaal de vloer is. En of het afdekmateriaal schokdempend moet zijn (vallend gereedschap, sloopwerkzaamheden enz). Hoeft het afdekmateriaal niet schokdempend te zijn en is het een tegel, parket, laminaat, vinyl of pvc vloer of een andere bestaande gladde vloer dan adviseren wij onze Floor  Cover. Floor Cover (hoogwaardige afdekfolie) heeft fantastische voordelen. Floor Cover is een transparant LLDPE-folie eenzijdig voorzien van een licht klevende hechtlaag. Door de klevende hecht laag blijft de folie prachtig op zijn plaats liggen en is het verwerken in een hand omdraai gebeurt. De kleeflaag is op de buitenkant van de rol aangebracht zodat deze eenvoudig met de voet is uit te rollen.Omdat Floor Cover standaard een kleeflaag heeft, hoeft men geen tape te gebruiken tijdens het afdekken. Let op de uithardingstijd bij vloeren die behandeld zijn met was, olie of lak. In geval van PVC vloeren zonder PU-toplaag dient men minnimaal 5 werkdagen te wachten. Floor Cover kan circa 4 weken worden ingezet. Een hoogwaardig product voor een zeer scherpe prijs.!!!

Voordelen:

 • Razendsnel te verwerken
 • Ontzettend sterk
 • Blijft goed vast liggen
 • Geen tape nodig
 • Bijzonder snel te verwijderen
 • Laat geen lijmresten achter
 • Ideaal voor het afdekken van houten trappen Vinyl, PVC enz.
 • Ideaal voor rollend verkeer, zoals rolsteigers,karren en Dolleys enz.

Afdekken met afdekvlies

Moet er nog gesloopt worden of valt er nog wel eens wat naar beneden dan adviserenwij om een schok absorberend afdekvlies te gebruiken. Dit verkleind de schade aanzienlijk. In ons assortiment vindt u diverse soorten afdekvlies. Wilt u een standaard afdekvlies met een lichte anti-slip dan adviseren wij u onze Multi Cover Basic. Dit afdekvlies wordt vaak gebruikt bij o.a schilderwerkzaamheden omdat het vocht absorberend is aan de bovenkant en vocht dicht aan de onderkant.Wilt u een afdekvlies MET anti-slip dan is onze Multi Cover Premium de beste keus. Deze Multi Cover Premium is snel te verwerken en veilig beloopbaar door de anti-slip plaklaag aan de onderzijde. Dit afdekvlies is vochtdicht aan de boven-en onderkant en is niet vocht absorberend. Ook dit afdekvlies is herbruikbaar.Wanneer men sporthalvloeren, gymzaalvloeren, laminaat, marmoleum of parket wilt afdekken dan is Multi Cover Event de beste optie. Multi Cover Event bestaat uit een zeer goede anti-slip onderlaag, voorzien van een schok- en vochtabsorberende tussenlaag met een stevige toplaag. En omdat Multi Cover Event licht van gewicht is, is het gemakkelijk door één persoon te verwerken. En Multi Cover Event vergt weinig opslag.

De voordelen van Multi Cover Event op een rijtje:

 • Licht van gewicht
 • Makkelijk te hanteren
 • Vergt weinig opslag
 • Ook zeer geschikt voor intensief belaste bouwwerkzaamheden
 • Herbruikbaar
 • Geluidsdempend
 • Veilig dankzij stroeve anti-slip onderlaag
 • Ook geschikt voor buitentoepassingen

Afdekken met Stucloper

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen uw vloer met stucloper af te dekken. Ook stucloper hebben wij in ons assortiment. Onze stucloper is natuurlijk ook een absoluut top product. Lees hier meer over stucloper.En natuurlijk koopt u bij afdekgigant altijd met de “Laagste prijs garantie!!!”.Bekijk onze “productwijzer “die u kunt helpen om uw keuze te maken of download de beschermwijzer voor afdekvliezen.Wilt u meer lezen over “Afdekken” dan kunt u ook de volgende blogs lezen: Vloer bescherming , Vloerbescherming , Natuursteen afdekken , Multicover , Vloer Afdekken, Afplakken.

Wilt u meer weten neem dan gerust eens contact met ons op via het contactformulier of bel met onze klantenservice.

Logo afdekgigant

De waardering van www.afdekgigant.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 188 reviews.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor de Professionele AG Stucloper

👇​