Afdekmateriaal

Afdekmateriaal is heel belangrijk tijdens het verbouwen, renoveren of tijdens nieuwbouw projecten. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten afdekmateriaal op de markt en kunt u voor elke situatie het juiste afdekmateriaal vinden. Welke bescherming u in uw situatie nodig heeft hangt af van verschillende dingen.Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens sloop werkzaamheden beter een afdekvlies kiezen en wanneer u een houten of een gestoffeerde trap wilt afdekken kunt u weer beter kiezen voor een afdek-of beschermfolie. Voor elke situatie kunt u bij ons terecht om veilig, gemakkelijk en snel uw vloeren, wanden, ramen, deuren, ect. te beschermen. En natuurlijk krijgt u bij Afdekgigant altijd de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen.

Afdekmateriaal “soorten”

Laten we eens kijken welke soorten afdekmateriaal er eigenlijk zijn. Eigenlijk kunnen we zeggen dat er drie soorten afdekmateriaal zijn. We zullen ze eens één voor één doornemen.

Stucloper (afdekkarton) – Afdekvlies – Zelfklevende folie

Er zijn nog wel andere alternatieven zoals karton, zeil en gewone folie. Maar die wil ik niet mee rekenen omdat dat goedkopen alternatieven zijn die alleen maar tot ergernis lijden. Deze soorten scheuren veel te makkelijk, blijven aan je voeten plakken en leveren alleen maar vervelende en gevaarlijke situaties op.Kortom dat soort afdekmateriaal willen en kunnenwij niet verkopen omdat wij onze afdekmaterialen selecteren op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. En het moet gemakkelijk te verwerken zijn. We zullen eens bij de eerste beginnen en zo het lijstje afgaan om alles een beetje gescheiden te houden.

Stucloper

Stucloper is al jaren het meest gebruikte afdekmateriaal en is eigenlijk niet meer dan geplastificeerd papier/karton wat tijdens alle bouwwerkzaamheden gebruikt kan worden. Nu zit er heel veel kwaliteitsverschil in stucloper en is het voor u (consumenten) eigenlijk aan de buitenkant niet te zien of u nu goede of slechte kwaliteit stucloper koopt wat uiteindelijk alleen maar vervelende situaties op levert.Doordat er zo veel soorten stucloper op de markt zijn (denk bijvoorbeeld aan afgekeurd sappenkarton) hebben gelukkig steeds meer mensen de weg naar Afdekgigant gevonden om “veilig”en voordelig” de juiste afdekmaterialen te bestellen. Wij vinden namelijk dat alle beschermmaterialen aan onze hoge eisen moeten voldoen en bovendien vinden wij het goed adviseren van onze klanten zeer belangrijk.Wij hebben een vaste samenwerking met de ontwikkelaars en makers van deze professionele afdekmaterialen. Onze fabriek staat garant voor kwaliteit.Nu even terug naar onze stucloper. Stucloper van Afdekgigant is een onbedrukt dubbel PE gecoat afdekkarton van een duurzame kwaliteit welke zeer sterk is en geschikt is voor het afdekken van bestaande harde vloeren.

Voordelen:

Stucloper witbruin
 • Rollen hebben vaste maten
 • Onbedrukt
 • Twee zijdig PE gecoat
 • Duurzame kwaliteit
 • Zeer sterk
 • Ideaal voor het afdekken van bestaande vloeren
 • Ideaal voor het afdekken van harde vloeren

Meer weten over stucloper? Lees deze blogs: Stucloper aanbieding,Stucloper, Afdekken met stucloper, Duct Tape

Afdekvlies

Afdekvlies wordt steeds vaker toegepast. Dit komt vooral door de fantastische eigenschappen van de verschillende soorten afdekvlies. Zo zijn er ademende, vocht absorberende en vocht dichte soorten en bovendien zijn alle soorten schok dempend wat tijdens het klussen vaak handig is. Afdekvlies of “schildersvlies” is een non-woven vezelvlies wat inhoud dat het niet gewogen is maar dat de vezels geperst zijn waardoor de structuur van het afdekmateriaal nog fijner is.Omdat dit afdekmateriaal door de jaren heen vaak beproefd en door ontwikkeld is kunnen we wel zeggen dat dit afdekmateriaal wel tot de beste soorten behoord. Goed doordacht, veilig en ook nog eens gemakkelijk en snel te verwerken. Bovendien is het zeer professioneel wanneer je als klusser of aannemer bij klanten aankomt met afdekvlies of een andere soort professioneel afdekmateriaal. Dus geen bouwmarkt karton, zeil, folie of andere koopjes knallers van vaak vreselijke kwaliteit.Maar goed. Afdekvlies van afdekgigant is altijd van een hoge professionele kwaliteit en wordt uitsluitend door onze vaste ontwikkelaars en producenten gemaakt waardoor er geen maatverschil en kwaliteitsverschil kan ontstaan. We zullen eens even de verschillende soorten afdekvlies op een rijtje zetten.

Verschillende soorten afdekvlies:

Afdekvlies Basic

Afdekvlies basis is het standaard afdekvlies. Vocht dicht met anti-slip eigenschappen aan de onderzijde. De zachte bovenkant heeft vocht -en schok absorberende eigenschappen waardoor dit afdekvlies uitstekend geschikt is tijdens bijvoorbeeld het schilderen. Door de taaie anti-slip folie blijft het materiaal altijd strak en vlak liggen.Gebruik Duct Tape om de naden aan elkaar te tapen voor een optimaal resultaat. Afdekvlies basis is ook geschikt voor buitentoepassingen. Wanneer er buitenmuren geschilderd of gestuukt moeten worden en de ondergrond is niet helemaal mooi vlak, dan is afdekvlies basis een ideale oplossing. Stucloper zou in dit geval scheuren van wegen de ongelijke ondergrond maar afdekvlies basis kan deze ongelijke ondergond gemakkelijk aan.

Voordelen:

Multi cover basic
 • Ideaal voor schilderwerkzaamheden
 • Schokabsorberend
 • Vochtabsorberend
 • Geschikt voor buitentoepassingen
 • Herbruikbaar

Afdekvlies Premium

Afdekvlies premium is een dubbellaags afdekateriaal voor het tijdelijk afdekken van diverse bestaande vloeren en trappern. Dit afdekmateriaal is uitermate geschikt voor het beschermen van harde vloeren zoals: laminaat, parket, planken, beton, prefab betonnen trappen en galerijen. Ook dit afdekmateriaal heeft een dichte anti-slip onderlaag en de bovenlaag is eveneens waterdicht.Afdekvlies premium voor vooral gebruikt op grote projeten ter bescherming van de gangen en de prefab, betonnen trappen. Om deze reden is afdekvlies premium nu ook leverbaar in 80 cm breed. Gebruik ook bij afdekvlies premium onze Duct Tape voor het veilig en sterk afplakken van de naden.

Voordelen:

Multi cover premium
 • Snel te verwerken
 • Veilig beloopbaar door zijn antie-slip eigenschappen
 • Schokabsorberend
 • Vocht dicht
 • Herbruikbaar

Afdekvlies Event (light)

Afdekvlies event bestaat uit maar liefst uit drie lagen. De onderkant is een zeer goede anti-slip laag,de tussenlaag is een vocht-en schokabsorberende vezelvlieslaag en de bovenlaag is zeer stevige waardoor dit afdekmateriaal en zeer stevige en vaste toplaag heeft.Dit afdekmateriaal is speciaal ontwikkeld voor het tijdelijk beschermen van harde vloeren zoals: sporthalvloeren, gymzaalvloeren, feesten en partijen en evenementenhallen (klein) voor grote evenementen hebben wij speciale mogenlijkheden. (vraag naar de mogelijkheden)Afdekvlies Event is ook geschikt voor het afdekken van laminaat, marmoleum, vinyl in scholen en verenigingsgebouwen. Door zijn speciale non-woven veelstructuur is dit afdekmateriaal extra sterk en geschikt voor intensieve belasingen tijdens bouwwerkzaamheden of tijdens evenementen in scholen, verenigingsgebouwen, evenementenhallen, gymzalen, sporthallen en nog veel meer… Gebruik Duct Tape van afdekgigant voor het afplakken van de naden.

Voordelen:

Multi cover event
 • Licht van gewicht
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Vergt weinig opslag
 • Herbruikbaar
 • Zeer geschikt voor intensieve bouwwerkzaamheden
 • Schokabsorberend
 • Vochtabsorberend

Ademend Afdekvlies

Ademend afdekvlies is speciaal ontwikkeld voor het beschermen van pasgelegde vochtgevoelige vloeren en is uniek in zijn soort. Ademend afdekvlies van afdekgigant is absoluut een top product en is ontwikkeld volgens het gore-tex principe.(Lees hier meer over gore-tex)Ademend afdekvlies (Multi Cover Ademend) is een drielaags afdekmateriaal welke geschikt is voor het beschermen van pas gelegde vloer zoals: Natuursteen, plavuisjes en ander oude bouwmaterialen, gietvloeren, vast gelegde(verlijmde, natte) houten vloeren en parket. Kortom alle vocht gevoelige vloeren. Dek vocht gevoelige vloeren NOOIT af met stucloper of ander dicht afdekmateriaal.Ademend afdekvlies heeft een goed klevende anti-slip onderlaag welke uitstekend op zijn plaats blijf liggen. Dankzij de meervoudige membraanstructuur is het materiaal ademend gemaakt en is het afgewerkt met een stevige toplaag. Ademend afdekvlies van Afdekgigant kan worden toegepast wanneer de vloer beloopbaar is. Zo loop u geen tijdsverlies op en kunnen de bouwactiviteiten gewoon doorgaan.

Voordelen:

Multi cover ademend
 • Zeer sterk
 • Dampdoorlatend
 • Schokabsorberend
 • Vochtdicht vanaf de bovenkant
 • Geschikt voor pas gelegde vloeren
 • Geschikt voor buiten toepassingne
 • Herbruikbaar
 • Onbeperkt houdbaar
 • Snel te verwerken

Zelfklevende folie

Zelfklevende folie of beschermingsfolie is de derde soort afdekmateriaal. Dit afdekmateriaal is speciaal ontwikkeld voor harde vlakke vloeren. Een groot voordeel van dit afdekmateriaal is dat het mooi glad en strak blijft liggen.Uit ervaring is gebleken dat zelfklevende folie een grote voorkeur heeft ten opzichte van niet klevende folie. Er zijn verschillende soorten zelfklevende folie. Glass Cover, Floor Cover, Carpet Cover, Industriële folie, Zwart /Wit film. Wil je meer weten over deze verschillende soorten zelfklevende folies kunt u het volgende blog lezen: Zelfklevende Folie

De waardering van www.afdekgigant.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 188 reviews.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor de Professionele AG Stucloper

👇​