Afplakken

Afplakken

De Beste start voor iedere klus!

Afplakken en afdekken van uw kostbare spullen tijdens het klussen, verbouwen, nieuwbouw of tijdens het renoveren is zeer belangrijk. Zeker wanneer alles wordt aangepakt is het verstandig eerst een plan van aanpak te maken. Het afplakken van muren en vloeren en het beschermen van meubels en andere kostbare spullen is dan één van de eerste stappen die genomen moeten worden. Wanneer u bijvoorbeeld gaat metselen, tegelen, timmeren of schilderen is het alleen raadzaam om uw Vloeren, ramen en muren goed te beschermen met de juiste afdekmaterialen.

Afdekken hoort er nu eenmaal bij wanneer u veilig en bewust wilt bouwen/klussen. Wij helpen u graag met het inventariseren van de benodigde materialen en het plan van aanpak.

Want voor elke ondergrond hebben wij de oplossing.

 

Vloeren afplakken

Het verschil tussen bestaande en pasgeleden vloeren.

 • Bestaande vloeren afplakken
 • Pasgelegde vloeren afplakken

Bestaande vloer afplakken

Het Afplakken van bestaande vloeren kan met verschillende afdekmaterialen.

 • Stucloper
 • Afdekvlies
 • Zelfklevend folie

Stucloper

Stucloper wordt vaak toegepast wanneer de muren gestukadoord.

Stucloper is een prima afdekmateriaal en is vochtdicht. Stucloper is verkrijgbaar in verschillende diktes.
Stucloper is verkrijgbaar op rollen van 30m2, 50m2 en 60m2.

Stucloper wordt ook wel afdekkarton of protectiekarton genoemd en kan worden toegepast op harde/droge ondergronden zoals bijvoorbeeld gietvloeren, laminaat, parket, tegels of natuursteen enz.

AG Stucloper is een absoluut top product en wordt geselecteerd op kwaliteit!

AG Stucloper wordt 2-zijdig PE gecoat. Sommige stucloper is gemaakt van afgekeurde melkpakken, of afgekeurde sappakken, maar wij leveren enkel nieuw en onbedrukte kwaliteits stucloper. Stucloper is ook op aanvraag leverbaar in verschillende diktes en afmetingen. Wanneer u meer wilt weten over onze top stucloper kunt u direct naar onze stucloper pagina.

Direct naar de stucloper pagina!

 

Afdekvlies

U kunt ook kiezen voor een afdekvlies. Afdekvlies heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van stucloper. Afdekvlies oftewel “Multi Cover” heeft namelijk als een van de grote voordelen ten opzichte van stucloper dat het schokabsorberend is. Wanneer er tijdens werkzaamheden iets op de grond valt is de kans op beschadigingen ten opzichte van stucloper aanzienlijk kleiner.
U heeft keuze uit een aantel soorten Multi Cover voor bestaande vloeren.

 

Verschillende soorten Multi Cover:

 1. Multi Cover Basic
 2. Multi Cover Standard
 3. Multi Cover Event
 4. Multi Cover Premium
 5. Multi Cover Ademend (Voor pasgelegde vloeren of vloeren die gevoelig zijn voor vocht)

Multi Cover Basis

Multi Cover Basis wordt ooki wel schildersvlies genoemd en is een dubbellaags afdekmateriaal voor het tijdelijk beschermen van harde vloeren. De onderlaag is een taaie, lichte anti-slip folie waardoor het materiaal altijd goed en strak blijft liggen. De zachte bovenlaag is een schok- en vochtabsorberend vilt dat een perfecte bescherming biedt aan gevoelige oppervlaktes zoals parket en natuursteen.

 

Multi Cover Event

Multi Cover Event is een grijs drielaags afdekmateriaal voor het tijdelijk beschermen van harde vloeren, zoals sporthalvloeren, gymzaalvloeren, laminaat, marmoleum en parket. De Multi Cover Event bestaat uit een goede anti-slip onderlaag, voorzien van een schok- en vochtabsorberende tussenlaag met een stevige toplaag. Multi Cover Event is licht van gewicht en eenvoudig door 1 persoon te verwerken. Multi Cover Event is onbeperkt inzetbaar. Meer informatie over het afdekken van gymzaalvloeren? Lees hier meer…

 

Multi Cover Premium

Multi Cover Premium is een dubbellaags afdekmateriaal voor het tijdelijk beschermen van allerlei bestaande vloeren en trappen. Dankzij de speciale non-woven vezelstructuur voorzien van een anti-slip kleeflaag is de Multi Cover Premium ideaal voor het afdekken van harde vloeren zoals laminaat, parket, gelakte trappen ect. De Multi Cover Premium is ook geschikt voor het afdekken van prefab betonnen galerijen en trappen. De Multi Cover Premium is tevens leverbaar in 80 cm. Ideaal voor gangen en trappen.

 

Multi Cover Ademend

Multi Cover Ademend is een drielaags afdekmateriaal voor het tijdelijk afdekken van pas gelegde vloeren zoals gietvloeren, natuursteen, plavuizen en parket. De onderlaag is stroef, licht hechtend vezelvlies.Dankzij de meervoudige membraanstructuur is het materiaal ademend waardoor deze toegepast kan worden op nieuwe, pas gelegde vloeren! En op vloeren die vocht gevoelig zijn. Dankzij de speciale bovenlaag is Multi Cover Ademend toch vochtdicht!

 

Multi Cover Ademend

Multi Cover Ademend is een stevig afdekvlies dat ademend is en toch vochtdicht. Dit afdekvlies is speciaal ontwikkeld voor vochtgevoelige-en pas gelegde vloeren.

Multi Cover Ademend laat maarliefst 2 liter vocht door per m2 per 24 uur. Daarmee laat Multi Cover Ademend het meeste vocht door van alle ademende afdekvliezen. Multi Cover Ademend is vochtdicht aan de bovenzijde.

Daarom adviseren wij Multi Cover Ademend bij vloeren die extra gevoelig zijn voor vocht zoals pasgeleden natuurstenen vloeren, gietvloeren, woonbeton en andere extra gevoelige vloeren.

 

Best verkocht in 2021. En meest veilige afdekvloer voor pas gelegde vloeren in 2022!
Multi Cover Ademend heeft bijzondere voordelen.

Voordelen:

 • Dampdoorlatend
 • Schokabsorberend
 • Vochtdicht vanaf de bovenzijde!!!
 • Geschikt voor pas gelegde vloeren
 • Geschikt voor buiten toepassingen
 • Herbruikbaar
 • Vochtdoorlaatbaarheid: 2l/m2/24H

Al deze afdekmaterialen zijn geschikt voor “Harde vloeren”.

 

Tapijt afplakken

Wanneer u tapijt wilt afplakken adviseren wij onze Carpet Cover. Carpet cover is een sterk, transparant of zwart  LLDPE-folie eenzijdig voorzien van en sterk klevende hechtlaag op water basis voor optimale hechting op tapijt. De folie wordt geleverd op rollen en is zodanig opgerold dat de kleeflaag aan de buitenkant zit. Daardoor is het uitrollen heel eenvoudig en komt de folie direct strak en vast te liggen.

Carpet Cover mag alleen worden aangebracht op droge en schone oppervlaktes. Bij pasgelegde tapijttegels en kamerbreed tapijt diend men rekening te houden met de droogtijd van de gebruikte lijmen.

 

Voordelen:

 • Razendsnel te verwerken
 • Ontzettend sterk
 • Blijft goed vast liggen
 • Geen tape nodig
 • Bijzonder snel te verwijderen
 • Laat geen lijmresten achter
 • Ideaal voor het afdekken van gestoffeerde trappen
 • Ideaal voor rollend verkeer, zoals Rolsteiger, Karren en Dolleys

Floor Cover

U kunt ook kiezen voor de Floor Cover. Floor Cover is een sterk, transparant of blauw LLDPE-folie eenzijdig voorzien van een lichtklevende hechtlaag op waterbasis voor optimale hechting op allerlei harde vloeren. De folie wordt geleverd op rollen en is zodanig opgerold dat de kleeflaag aan de buitenkant zit. Daardoor gaat het uitrollen heel eenvoudig en komt de folie direct strak en vast te liggen.

 

Voordelen van Floor Cover:

 • Razendsnel te verwerken
 • Ontzettend sterk
 • Blijft goed vast liggen
 • Geen tape nodig
 • Bijzonder snel te verwijderen
 • Laat geen lijmresten achter
 • Ideaal voor het afdekken van houten trappen
 • Ideaal voor rollend verkeer, zoals rolsteigers,karren en Dolleys enz.

Ramen afplakken

Ramen afplakken wordt vaak vergeten. Maar wanneer de ramen in het begin van de werkzaamheden zijn afgeplakt scheelt dat enorm veel tijd wanneer de ramen schoon gemaakt moeten worden wanneer de bouw werkzaamheden weer achter de rug zijn. Maar ook de kans op beschadigingen wordt aanzienlijk kleiner. AG Glass Cover is er om glas in ramen en deuren te beschermen tijdens sloopwerk, schuren, stucadoren, schilderen etc. De UV3-folie en de kleeflaag zijn UV bestendig;de laag zal niet uitharden en geen lijmresten op het glas achterlaten.

 

Voordelen:

 • Razendsnel te verwerken
 • Goede hechting bij regen en wind
 • Transparant dus licht doorlatend
 • Licht van gewicht
 • Laat geen lijmresten achter
 • Andersom gewikkeld
 • Lange inzetduur!

AG Duct-Tape

Onze AG Duct-Tape is geschikt voor het aan elkaar plakken van stucloper en afdekvlies. Het is handig in gebruik doordat het in de lengterichting erg sterk is, maar toch makkelijk af te scheuren is in de breedterichting. Dit komt omdat Duct-tape een plakband op textiel basis is, waardoor men gemakkelijk tussen de geweven draden door kan scheuren. Duct-Tape wordt ook wel power-tape genoemd en dat is niet voor niets. Deze olie- en waterbestendige tape is daardoor uitermate handig tijdens allerlei bouwactiviteiten. U kunt Duct-Tape in 50 mm x 50 meter en 72 mm x 50 meter bestellen. Onze Duct-tape heeft een zeer goede hechting op de stucloper en de afdekvlies.

 

Lees meer in onze blog: Afdekken met stucloper, Natuursteenvloer afdekken, Tegelvloer afdekken, Vloer Afdekken, Multicover , Natuursteen afdekken , Vloerbescherming , Vloer bescherming.

Wilt u contact met ons? Wij staan voor u klaar!

De waardering van www.afdekgigant.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 186 reviews.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor de Professionele AG Stucloper

👇​