Natuursteen afdekken

Natuursteen afdekken is zeer belangrijk. En een van de belangrijkste onderdelen van uw hele verbouwing of nieuwbouw omdat  natuursteen door fout of niet afdekken totaal verwoest kan worden. Denk hierbij aan: vervuiling, beschadigen, verkleuring enz. Natuursteen afdekken is een van de meest onderschatte onderdelen tijdens een verbouwing of nieuwbouw project terwijl een vloer juist een van de laatste en belangrijkste onderdelen is. U moet namelijk nog jaren met uw vloer doen!! Natuursteen afdekken doe je met speciaal ontwikkelde ademende afdekvlies. (Multi Cover Ademend). Wanneer een natuursteen vloer eenmaal afgedekt is met het juiste afdekmateriaal is de kans zeer klein geworden dat u later met een vuile en verkleurde vloer zit. Wees daarom verstandig en bezuinig niet op een van de belangrijkste onderdelen van uw hele klus, nl: Natuursteen Afdekken!!!

Pas gelegde vloeren

Wanneer u een mooie natuurstenen vloer heeft uitgekozen en gekocht zit u er niet op te wachten dat dooMulti cover ademendr diverse externe factoren zo’n prachtige vloer wordt beschadigd of bevuilt. Om deze gevaren te voorkomen dient de vloer dan ook met het juiste afdekmateriaal afgedekt te worden. Het enige juiste afdekmateriaal om uw kostbare pas gelegde vloeren te beschermen is Multi Cover Ademend.

Daarom is pas gelegd natuursteen afdekken cruciaal tijdens iedere bouwfases. Leg bij voorkeur uw natuurstenen vloeren altijd zo laat mogelijk maar voor dat u de muren gaat schilderen en gaat afwerken. Natuursteen is nou eenmaal bijzonder gevoelig voor vocht, vuil en andere bouwstoffen . Daarom adviseren wij dan ook ons ademend afdekvlies “Multi Cover Ademend”.

Speciaal ontwikkeld voor pas gelegde vloeren

Multi Cover Ademend is een licht zelfklevend drielaags afdekvlies, speciaal ontwikkeld voor het afdekken van pasgelegde natuursteenvloeren, plavuizen, geolied of gelakt parket en andere pasgelegde vloeren en is onbeperkt inzetbaar. Dek pasgelegde vloeren altijd af met Multi Cover Ademend! Dit in verband met droging en met het uithardingsproces. Gebruik absoluut geen stucloper of sappenkarton omdat deze juist wordt gemaakt om geen vocht door te laten. Stucloper is een prima afdekmateriaal maar niet voor pasgelegde vloeren.(Lees hier ons blog over Afdekken met Stucloper). Bij gebruik hiervan kunnen ernstige verkleuringen, krassen, verschilferingen enz ontstaan. Bovendien is Multi Cover Ademend ook geschikt voor buitentoepassingen. Ook buiten: Natuursteen afdekken met Multi Cover Ademend. Zo kan de vloer rustig doordrogen terwijl het werk gewoon door kan gaan.

Natuursteen afdekken

Multi Cover Ademend is inzetbaar vanaf het moment dat de vloer beloopbaar. Dankzij de meervoudige membramenstructuur is het materiaal ademend en is het daarnaast ook nog eens vochtdicht vanaf de bovenzijde! Dus voorkom beschadigingen en schadevergoedingen en dek vanaf nu uw pasgelegde vloeren af met Multi Cover Ademend. Nog een groot voordeel van Multi Cover Ademend is dat het schok absorberend is. Hierdoor wordt de kans beperkt op krassen en beschadegingen door vallend gereedschap en materialen.

Multi Cover Ademend laat maar liefst 2 liter vocht per m² per 24 uur door!!!

Voordelen van Multi Cover Ademend:

 • Dampdoorlatend
 • Schokabsorberend
 • Vochtdicht vanaf de bovenzijde!!!
 • Geschikt voor pas gelegde vloeren
 • Geschikt voor buiten toepassingen
 • Herbruikbaar

Technische Specificaties:

 • Materiaal:Non-woven + antislip + dampdoorlatend
 • Gewicht: 250gr/m²
 • Wikkeling:Non-woven buitenzijde
 • Onbeperkt houdbaar
 • Kleur:Blauw/Wit

Wanneer u bestaand natuursteen wilt afdekken, dan hebben wij diverse soorten afdekvlies in ons assortiment om ook die klus te klaren. Bestaand (dus droog) natuursteen afdekken wordt nog te vaak met verkeerd materiaal gedaan. Neem bij voorkeur voor alle kwetsbare vloeren (hout, steen, tegels, gietvloeren ect.) afdekvlies. Afdekvlies is zeer sterk en schokabsorberend. De schokabsorberende eigenschappen van afdekvlies help uw vloeren beschermen tegen vallende gereedschappen,materialen en krassen zodat uw vloer een stuk beter beschermd is.

Kijk voor meer informatie, en een afdekadvies op maat op onze productwijzer. Wanneer u toch nog vragen heeft kunt u die via ons contactformulier stellen. Wij proberen u dan zo snel mogenlijk een antwoord te geven.
Logo afdekgigant