Natuursteenvloer afdekken

Een natuursteenvloer afdekken moet op een zorgvuldige manier gebeuren. Er zijn diverse soorten natuursteen. En allemaal hebben ze zo hun eigenschappen. Een poreuze natuursteen soort moet je op een andere manier afdekken als een harde natuursteen soort. En een lichte natuursteen soort is weer kwetsbaarder voor vuil dan een donkere natuursteen soort. Voor elke natuursteenvloer hebben wij het juiste afdekmateriaal.

Door mijn ervaring als tegelzetter en verwerker van natuursteen en historische bouwmaterialen, heb ik zeer veel ervaring op gedaan en ben ik er achter gekomen dat heel veel mensen denken dat ze alles met stucloper kunnen afdekken met alle gevolgen van dien. Een natuursteenvloer afdekken is net zo eenvoudig als alle andere vloeren. Je moet alleen het juiste afdekmateriaal kiezen.

Wanneer je een natuursteenvloer gaat afdekken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

 1. Moeten we een bestaande natuursteenvloer afdekken ?
 2. Moeten we een pas gelegde natuursteenvloer afdekken ?

Een bestaande vloer afdekken met zelfklevende folie

Wanneer je een bestaande vloer wilt afdekken kun je kiezen tussen een, afdekfolie of een afdekvlies. Afdekfolie kun je gebruiken op “harde” vloeren zoals bijvoorbeeld: parket, laminaat, vloerdelen maar ook basalt, chinees hardsteen of belgisch hardsteen wanneer ze een vlakke bovenlaag hebben en al volledig droog zijn. Harde houtsoorten kunnen afgedekt worden met afdekfolie. Een andere mogelijkheid is uw vloer af te dekken met stucloper. Kijk voor het afdekken met stucloper eens op ons blog:”afdekken met stucloper

Voordelen van onze afdekfolie (Floor Cover)zijn:

 • Ontzettend sterk
 • Blijft goed vast liggen
 • Geen tape nodig
 • Razend snel te verwerken
 • Razend snel te verwijderen
 • Ideaal voor rollend verkeer, zoals rolsteigers en karren.

 Afdekvlies

Een andere oplossing is afdekvlies of” multi cover”. Multi Cover is een  afdekvlies voor allerlei vloeren. Afdekvlies is een vezelvlies dat speciaal ontwikkelt is voor een betere bescherming van onder andere natuursteen vloeren. Een groot voordeel van afdekvlies is dat het schokabsorberend is waardoor er bij het laten vallen van gereedschap een veel kleinere kans op beschadegingen ontstaat. Er zijn diverse soorten afdekvlies met elk hun bijzondere eigenschappen. Zo heeft Multi Cover Basis een absorberende toplaag en is de onderkant voorzien van taaie folie. De Multi Cover Event is weer meer geschikt voor intensief belaste bouwwerkzaamheden. En de Multi Cover Ademend is weer dampdoorlatend en kan al gebruikt worden wanneer een pas gelegde vloer beloopbaar is. En zo is Multi Cover Premium weer het beste geschikt voor prefab beton en betonnen galerijen en trappen.Wanneer je hardsteen af wilt dekken met afdekvlies is het raadzaam eerst te kijken of het een bestaande natuursteenvloer is of een pas gelegd natuursteen vloer.

Is het een bestaande natuursteenvloer dan kunt u uit de volgende opties kiezen:

 1. Multi Cover Basis
 2. Multi Cover Event
 3. Multi Cover Premium

Wanneer je een pas gelegde zandsteen vloer wilt afdekken is de enige optie Multi Cover Ademend. Zandsteen of “bourgondische dalles” hebben de eigenschap zeer snel te verkleuren wanneer ze te lang nat blijven en wanneer ze met NIET ademend materiaal afgedekt worden. Bij deze steen soort moet u geen enkel risico nemen en alleen Multi Cover Ademend gebruiken. Laat bourgondische dalles of andere zandsteen/natuursteen soorten door een ervaren tegelzetter leggen. Een natuursteenvloer afdekken is zeer belangrijk omdat deze vloeren vaak erg kostbaar zijn. Dus waarom zou u risico lopen op verkleuring, bevuiling of beschadigingen die niet meer te herstellen zijn. Door gebruik te maken van het juiste afdekmateriaal voor uw situatie zijn die problemen in ieder geval opgelost. Leest u voor meer informatie “Natuursteen afdekken” of een van onze ander blogs.

Voordelen van Multi Cover Ademend:

 • Dampdoorlatend
 • Schokabsorberend
 • Vochtdicht vanaf de bovenzijde!!!
 • Geschikt voor pas gelegde vloeren
 • Geschikt voor buiten toepassingen
 • Scheurt niet
 • Herbruikbaar

Meer informatie en adviezen kunt u vinden in onze productwijzer.

Wij proberen altijd zoveel mogelijk te vertellen over onze kwaliteits producten. Zo kunt u een goede keuze maken welk afdekmateriaal voor uw situatie geschikt is.

Mocht u nog vragen hebben horen wij dat graag van u.

Popup Offerte AG Afdekvliezen

Hoe kunnen wij u verder helpen?