Plafond afplakken welke tape

Plafond afplakken met welke tape

Als je gaat schilderen, verbouwen of renoveren is het afplakken van oppervlakken vaak een belangrijke stap om te zorgen dat je alleen het oppervlak raakt dat je wilt aanpakken. Maar hoe kun je nu het beste afplakken?

Afdekgigant onderscheidt zich op dit vlak van alle andere leveranciers van afdek en afplakmaterialen door o.a. de Afdekservice die zij aanbieden.

Afdekgigant heeft een eigen Afdekservice. Professionele afplakkers die zich dag in en dag uit bezig houden met het afdekken en afplakken van alle soorten ondergronden, objecten en oppervlaktes. Ook (kantoor)meubilair, kunst en industriële objecten worden door onze professionals afgeplakt, beschermd en/of afgedekt.

Plafond afplakken met welke tape

Als je een plafond gaat schilderen, is het belangrijk om de randen netjes af te plakken om te voorkomen dat de verf op de muren of op andere delen van het plafond terechtkomt waar het niet hoort. Het kiezen van de juiste tape om het plafond af te plakken is belangrijk omdat sommige tapes mogelijk niet goed hechten aan het plafondoppervlak of de verf erop kan laten afdrukken wanneer het wordt verwijderd. In dit blog zullen we enkele van de beste tapes behandelen die geschikt zijn voor het afplakken van een plafond en tips geven voor een optimaal resultaat.

Soorten tape voor het afplakken van een plafond

 1. Schilderstape: Dit is een veelvoorkomende tape die wordt gebruikt voor het afplakken van een plafond. Schilderstape is speciaal ontworpen om gemakkelijk te verwijderen zonder de verf op het plafond te beschadigen. Het is ook vrij dun en kan gemakkelijk langs de randen van het plafond worden aangebracht. Het is belangrijk om een hoogwaardige schilderstape te kiezen die sterk genoeg is om tijdens het schilderen op zijn plaats te blijven.

 2. Masking tape: Masking tape is een andere tape die kan worden gebruikt om een plafond af te plakken. Het is meestal goedkoper dan schilderstape en is verkrijgbaar in verschillende breedtes. Het kan echter minder geschikt zijn voor het afplakken van plafonds vanwege de lijm die erop zit. Masking tape kan soms de verf op het plafond beschadigen bij het verwijderen ervan.

Tips voor het afplakken van een plafond

 1. Reinig het plafondoppervlak: Voor het afplakken van het plafond is het belangrijk om het oppervlak schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat de tape beter hecht en voorkomt dat de tape loslaat tijdens het schilderen. Reinig het plafondoppervlak met een vochtige doek en laat het vervolgens drogen voordat u begint met het afplakken.

 2. Gebruik een plamuurmes: Om ervoor te zorgen dat de tape strak langs de randen van het plafond wordt aangebracht, kunt u een plamuurmes gebruiken om de tape aan te drukken. Dit helpt ook om eventuele luchtbellen te verwijderen.

 3. Gebruik meer dan één laag tape: Om er zeker van te zijn dat de verf niet onder de tape komt, kan het helpen om meerdere lagen tape aan te brengen. Breng eerst een laag schilderstape of Frogtape aan langs de randen van het plafond en breng vervolgens een tweede laag van dezelfde tape aan over de eerste laag. Dit zorgt voor extra bescherming tegen verflekkages en voorkomt dat de tape loskomt tijdens het schilderen.

 4. Verwijder de tape direct na het schilderen: Zodra u klaar bent met het schilderen van het plafond, moet u de tape zo snel mogelijk verwijderen. Wacht niet totdat de verf helemaal droog is, want dan kan de tape de verf beschadigen bij het verwijderen. Trek de tape voorzichtig en langzaam van het plafond af, in een hoek van 45 graden.

 5. Test de tape: Als u voor het eerst een bepaalde tape gaat gebruiken, is het een goed idee om deze eerst op een klein stukje van het plafond te testen. Breng de tape aan en schilder een klein stukje om te zien of de tape goed hecht en geen verf lekt.

   

  Het afplakken van een plafond is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw schilderwerk er netjes uitziet. Het kiezen van de juiste tape voor deze klus is essentieel. Schilderstape en Frogtape zijn goede opties vanwege hun speciale lijm die voorkomt dat verf eronder komt. Masking tape is goedkoper, maar kan minder geschikt zijn voor plafonds vanwege de lijm die erop zit.

  Het is ook belangrijk om het plafondoppervlak goed schoon te maken voordat u begint met afplakken en om meerdere lagen tape aan te brengen voor extra bescherming. Verwijder de tape direct na het schilderen en test de tape indien nodig voordat u begint. Met deze tips kunt u uw plafond netjes afplakken en een professioneel resultaat bereiken.

Hopelijk heeft deze informatie u geholpen om beter te begrijpen hoe je het beste kunt afplakken. Veel succes met uw schilder- of renovatieproject!

Let op! Laat afplaktape niet te lang zitten

Het is ook belangrijk om de tape voorzichtig en langzaam te verwijderen wanneer de verf voldoende droog is, om te voorkomen dat je de verf meeneemt bij het verwijderen van de tape.

Lees ook:

De meest gestelde vragen over hoe je het beste kunt afplakken hebben wij voor u op een rijtje gezet:

 1. Hoe kun je het beste afplakken
 2. Hoe moet je afplakken voor verven
 3. Hoe gebruik je afplaktape
 4. Hoelang na verven afplakken
 5. Ramen afplakken schilderen
 6. Plafond afplakken tips
 7. Afplakken muur plafond
 8. Plafond afplakken of niet
 9. Spotjes afplakken
 10. Hoe lang van tevoren afplakken
 11. Plafond afplakken welke tape
 12. Plafond afplakken verfspuit
 13. Afplakken verse verf
 14. Muur afplakken voor verven
 15. Spack plafond afplakken
 16. Plinten afplakken muur verven
 17. Vloer afplakken schilderen

Het is belangrijk om te onthouden dat het afplakken van oppervlakken een beetje extra tijd en aandacht vergt, maar het zal zeker de moeite waard zijn wanneer je het resultaat ziet.

 

-30%
 6,34 199,78 Incl. BTW
 5,24 165,11 Excl. BTW
-30%
 3,33 122,94 Incl. BTW
 2,75 101,60 Excl. BTW
-10%
 4,02 10,47 Incl. BTW
 3,32 8,65 Excl. BTW
-30%
 4,94 259,33 Incl. BTW
 4,08 214,32 Excl. BTW
-30%
 4,63 66,81 Incl. BTW
 3,83 55,21 Excl. BTW
-30%
 5,12 235,50 Incl. BTW
 4,23 194,63 Excl. BTW
-30%
 4,63 66,81 Incl. BTW
 3,83 55,21 Excl. BTW
-10%
Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.Huidige prijs is: € 26,95. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: € 24,75.Huidige prijs is: € 22,27. Excl. BTW
-14%
 11,95 84,64 Incl. BTW
 9,88 69,95 Excl. BTW
-10%
 26,55 50,20 Incl. BTW
 21,94 41,49 Excl. BTW
-10%
 27,10 49,97 Incl. BTW
 22,40 41,30 Excl. BTW
-19%
 12,24 396,58 Incl. BTW
 10,12 327,75 Excl. BTW
-19%
 7,58 245,59 Incl. BTW
 6,26 202,97 Excl. BTW

Maak gebruik van onze Afdekservice

Gecertificeerde professionals met ervaring

Afdekgigant maakt het verschil!

Wilt u zich laten ontzorgen door onze ervaren mensen en wilt u het afplakken aan professionals over laten vraag dan uw persoonlijke offerte aan.

Wij gaan direct voor u aan de slag om een duidelijke, heldere en natuurlijk ook scherpe offerte voor u te maken.