Vloer afplakken schilderen

Vloer afplakken schilderen

Als je gaat schilderen, verbouwen of renoveren is het afplakken van de vloeren vaak een belangrijke stap om vloeren tijdelijk te beschermen tegen vuil, vocht en beschadigingen. Maar hoe kun je nu het beste de vloer afplakken voor schilderwerkzaamheden?

Afdekgigant onderscheidt zich op dit vlak van alle andere leveranciers van afdek en afplakmaterialen door o.a. de Afdekservice die zij aanbieden.

Afdekgigant heeft een eigen Afdekservice. Professionele afplakkers die zich dag in en dag uit bezig houden met het afdekken en afplakken van alle soorten ondergronden, objecten en oppervlaktes. Ook (kantoor)meubilair, kunst en industriële objecten worden door onze professionals afgeplakt, beschermd en/of afgedekt.

Het afplakken van de vloer voordat je gaat schilderen is een belangrijke stap in het schilderproces. Het kan helpen om te voorkomen dat verf op de vloer terechtkomt, wat tot vervelende vlekken en beschadigingen kan leiden.

Hier zullen we uitleggen waarom het afplakken van de vloer belangrijk is en hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom is het afplakken van de vloer belangrijk?

Wanneer je gaat schilderen, is de kans groot dat er verf op de vloer terechtkomt. Dit kan gebeuren als je per ongeluk verf morst of als je verf op je kwast of roller hebt en deze niet goed afveegt voordat je begint met schilderen. Als er verf op de vloer terechtkomt, kan dit leiden tot vlekken en beschadigingen. Dit kan vooral problematisch zijn als je vloerbedekking hebt, omdat verf hier moeilijk uit te krijgen is.

Door de vloer af te plakken voordat je gaat schilderen, kun je voorkomen dat verf op de vloer terechtkomt. Zo kun je ervoor zorgen dat je vloer er netjes uit blijft zien en dat je geen schade veroorzaakt.

Hoe kun je de vloer afplakken?

Het afplakken van de vloer is een eenvoudige stap, maar het is wel belangrijk om het goed te doen. Hieronder vind je een stapsgewijze uitleg over hoe je de vloer het beste kunt afplakken.

Stap 1: Bereid de vloer voor

Voordat je begint met het afplakken van de vloer, is het belangrijk om de vloer goed schoon te maken. Verwijder al het vuil en stof van de vloer, zodat de tape en/of het gekozen afdekmateriaal goed blijft liggen.

Stap 2: Kies de juiste tape en afdekmateriaal

Er zijn verschillende soorten afdekmateriaal die je kunt gebruiken om de vloer af te plakken. Kies voor een afdekmateriaal dat speciaal is ontwikkeld voor uw vloer en geschikt is voor het afdekken tijdens schilderwerkzaamheden. Het afdekmateriaal is meestal een absorberen afdekvlies zoals bijvoorbeeld AG Stucvlies of Professioneel AG Afdekvlies voor droge harde vloeren en een ademend of damp-Open afdekvlies voor pas gelegde vloeren zoals Natuursteen, gietvloeren of parket vloeren.

Gebruik bij voorkeur GEEN tape op vloeren maar gebruik alleen tape op het afdekmateriaal. Kies geen gewone plakband of duct-tape, want deze kunnen lijmresten achterlaten en beschadigingen achterlaten.

Stap 3: Het afplakken van de vloer

Plak de tape over de randen en over eventuele obstakels zoals plinten en deurposten. Zorg ervoor dat de tape goed aansluit op het afdekmateriaal en er geen openingen zijn waar verf doorheen kan lopen.

Stap 4: Controleer de tape

Loop de ruimte door en controleer of het afdekmateriaal en de tape goed vastzitten en op de juiste plekken ligt. Controleer ook of er nog openingen zijn waar verf doorheen en kan gaan en pas de tape indien nodig aan.

Stap 5: Begin met schilderen

Nu je de vloeren hebt afgeplakt, kun je beginnen met schilderen. Zorg ervoor dat je een goede techniek hebt en dat je de verf gelijkmatig aanbrengt. Als je klaar bent met schilderen, laat de verf dan voldoende drogen voordat je de tape verwijdert.

Stap 6: Verwijder de tape

Trek de tape langzaam en voorzichtig los, in een hoek van 45 graden. Trek de tape niet te snel los, want dit kan leiden tot beschadiging van de vloer. Als je merkt dat de tape moeilijk loskomt, kun je een mesje gebruiken om de tape los te snijden en te verwijderen.

Stap 7: Controleer de vloer

Als je de tape hebt verwijderd, controleer dan of er geen verf op de vloer is terechtgekomen. Als er toch verf op de vloer zit, probeer dit dan zo snel mogelijk te verwijderen met een vochtige doek.

Conclusie

Het afplakken van de vloer voordat je gaat schilderen is een belangrijke stap in het schilderproces. Het kan helpen om te voorkomen dat verf op de vloer terechtkomt, wat tot vervelende vlekken en beschadigingen kan leiden. Zorg ervoor dat je de juiste tape gebruikt en dat je deze goed plakt langs de randen van de vloer en over eventuele obstakels. Controleer de tape voordat je begint met schilderen en verwijder de tape voorzichtig voordat de verf volledig is opgedroogd. Zo kun je ervoor zorgen dat je vloer er netjes uit blijft zien en dat je geen schade veroorzaakt tijdens het schilderen.

Lees ook:

De meest gestelde vragen over hoe je het beste kunt afplakken hebben wij voor u op een rijtje gezet:

 1. Hoe kun je het beste afplakken
 2. Hoe moet je afplakken voor verven
 3. Hoe gebruik je afplaktape
 4. Hoelang na verven afplakken
 5. Ramen afplakken schilderen
 6. Plafond afplakken tips
 7. Afplakken muur plafond
 8. Plafond afplakken of niet
 9. Spotjes afplakken
 10. Hoe lang van tevoren afplakken
 11. Plafond afplakken welke tape
 12. Plafond afplakken verfspuit
 13. Afplakken verse verf
 14. Muur afplakken voor verven
 15. Spack plafond afplakken
 16. Plinten afplakken muur verven
 17. Vloer afplakken schilderen

Het is belangrijk om te onthouden dat het afplakken van oppervlakken een beetje extra tijd en aandacht vergt, maar het zal zeker de moeite waard zijn wanneer je het resultaat ziet.

-19%
 12,24 396,58 Incl. BTW
 10,12 327,75 Excl. BTW
-10%
 26,55 50,20 Incl. BTW
 21,94 41,49 Excl. BTW
-14%
 11,95 84,64 Incl. BTW
 9,88 69,95 Excl. BTW
-10%
 31,40 125,78 Incl. BTW
 25,95 103,95 Excl. BTW
-10%
 4,02 10,47 Incl. BTW
 3,32 8,65 Excl. BTW
-13%
 28,95 79,95 Incl. BTW
 23,93 66,07 Excl. BTW
-10%
 27,10 49,97 Incl. BTW
 22,40 41,30 Excl. BTW
-23%
 34,95 49,95 Incl. BTW
 28,88 41,28 Excl. BTW
-25%
 61,95 116,95 Incl. BTW
 51,20 96,65 Excl. BTW
-20%
 74,50 148,95 Incl. BTW
 61,57 123,10 Excl. BTW
-14%
 11,95 84,64 Incl. BTW
 9,88 69,95 Excl. BTW
-22%
 12,95 232,95 Incl. BTW
 10,70 192,52 Excl. BTW
-10%
Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.Huidige prijs is: € 26,95. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: € 24,75.Huidige prijs is: € 22,27. Excl. BTW

Maak gebruik van onze Afdekservice

Gecertificeerde professionals met ervaring

Afdekgigant maakt het verschil!

Wilt u zich laten ontzorgen door onze ervaren mensen en wilt u het afplakken aan professionals over laten vraag dan uw persoonlijke offerte aan.

Wij gaan direct voor u aan de slag om een duidelijke, heldere en natuurlijk ook scherpe offerte voor u te maken.