Vloerbescherming

Vloerbescherming

Afdekgigant is gespecialiseerd in vloerbescherming voor het tijdelijk afdekken van diverse ondergronden en oppervlakten zoals: Tapijt, Laminaat, Tegels, Hout, Kunststofvloeren, Natuursteen, Gietvloeren, Deurkozijnen, Ramen, Trappen enz. Maar ook pas gelegde vloeren zoals parket en natuursteen kunnen nu op de juiste manier afgedekt worden. Uit ervaring is gebleken dat er een grote behoefte is ontstaan naar een ruim assortiment afdekmaterialen.

U zou misschien zeggen dat afdekmateriaal overal te krijgen is. Maar het tegendeel is waar!!Het punt is namelijk dat de meeste mensen denken dat alle vloeren afgedekt kunnen worden met standaard stucloper. Maar elke vloer heeft zijn eigen afdekmateriaal nodig om bv. niet te verkleuren of te beschadigen tijdens bijvoorbeeld verbouwen of verhuizen. Afdekgigant stelt dan ook de wensen van haar klanten voorop en probeert u zo goed mogelijk te adviseren.

 

Vloerbescherming voor tapijt en tapijttegels

U wilt gaan klussen of verbouwen maar de vloerbedekking is nog prachtig. Wat moet u nu doen?Het beste wat u kunt doen is de hele vloer afdekken met tapijtfolie. (Carpet Cover) De reden dat ik direct Carpet Cover zeg is het volgende. Vaak wordt stucloper gebruikt als vloerbescherming, maar dat is helaas niet het juiste afdekmateriaal voor het afdekken van tapijt. Stucloper is een prima afdekmateriaal maar wanneer u stucloper gebruikt als vloerbescherming voor uw tapijt loopt u het risico dat de stucloper gaat “lopen” of “kruipen” en bovendien kan de stucloper uiteindelijk scheuren. En dat is niet de bedoeling wanneer u denkt, zorgvuldig en veilig aan het verbouwen te zijn.

 

Dit was altijd een probleem tot dat er iemand was die bedacht zijn tapijt eens af te dekken met folie. Dit experiment pakte best goed uit alleen schoof, kroop en liep de folie overal heen. Na enige doorontwikkeling werd er een kleeflaag aangebracht op een zeer sterke LLDPE- Folie en Carpet Cover was geboren. Carpet Cover is toen voor professionele toepassingen (zie Referenties) en uiteindelijk ook voor particulieren op de markt gekomen. En omdat Carpet Cover zo’n succes bleek te zijn en steeds verbeterd werd, is er nu een product dat zijn concurrentie (stucloper) gemakkelijk aan kan. Want wanneer u Carpet Cover gebruikt als vloerbescherming zijn er alleen maar voordelen te noemen.

 

Alle voordelen van Carpet Cover op een rijtje:

 

Carpet Cover M10

 • Razendsnel te verwerken
 • Ontzettend sterk
 • Blijft goed vast liggen
 • Geen tape nodig
 • Bijzonder snel te verwijderen
 • Laat geen lijmresten achter
 • Ideaal voor het afdekken van gestoffeerde trappen
 • Ideaal voor rollend verkeer, zoals Rolsteiger, Karren en Dolleys.
 • En natuurlijk de zeer scherpe prijs!!!

Carpet cover is een ideale vloerbescherming wanneer u wilt stucadoren, schilderen, en andere bouwwerkzaamheden wilt uitvoeren. De standaard inzetduur is ca. 45 dagen. Mocht u Carpet cover langer in willen zetten neem dan even contact met ons op. Dan kunnen wij met u kijken voor een product op maat.

 

Vloerbescherming voor harde vloeren

Vloerbescherming voor harde vloeren zijn er in diverse soorten. We zullen er eens een aantal op een rijtje zetten en bekijken.

 

 1. Stucloper
 2. Afdekvlies
 3. Afdek-of beschermfolie

De vraag is natuurlijk wat je moet gebruiken wanneer je gaat verbouwen of klussen. Veel hang af van de huidige situatie. En om de juiste vloerbescherming te kiezen hebben we de volgende informatie nodig om tot een juiste keuze te komen en dus veilig snel en gemakkelijke uw vloer te kunnen beschermen.

 

 • Wat is de ondergrond?
 • Welke klussen moeten er gebeuren
 • Ruwbouw of afwerking

Stucloper:Stucloper dubbelzijdig PE gecoat

De beste manier om een keuze te maken is door middel van een voorbeeldje. Stel u gaat verbouwen en alles moet opnieuw gebeuren: vloeren, muren en plafond. Zelfs de electricien en de loodgieter komen langs. Ik wil u graag eens een goed afdekadvies geven zodat u het minste risico loopt en de klus toch veilig en snel kan verlopen. Wanneer de cement dek vloeren erin leggen kan u overwegen om deze af te dekken met stucloper.

Een groot voordeel van het afdekken van cement dek vloeren is dat ze harder worden en er minder stof en vuil in de vloer gelopen wordt zodat de afwerking (vloerbedekking, tegels, natuursteen enz) beter hecht op de ondervloer. En de cementdekvloeren beschadigen minder. 

 

Carpet Cover

Wanneer de cementdekvloeren zijn afgewerkt met bijvoorbeeld tapijt, is het raadzaam ze direct af te dekken met Carpet Cover zodat de timmerman zijn plinten, deuren, kozijnen en koplatten enz. kan afwerken. Het voordeel van deze volgorde van werken is dat de afwerking zoals bv de plinten keurig netjes aansluiten op de vloerbedekking en doordat er vloerbescherming op uw tapijt ligt kan er geen vuil in het tapijt komen zoals stof, gips,cement en zaagsel.

 

Floor Cover

Wanneer de vloeren zijn afgewerkt met laminaat, hout of tegels kunt u kiezen voor een beschermende folie (Floor Cover) als vloerbescherming voor uw vloeren. Dit is ook een afdekfolie dat voorzien is van een kleeflaag aan de onderzijde waardoor de folie keurig vlak en strak op de vloer blijft liggen. Floor Cover is uiteraard ontzettend sterk en gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Floor Cover is ook ideaal voor het beschermen van houten trappen. Wel moet u in uw overweging meenemen of u misschien niet liever schokabsorberende en vochtabsorberende vloerbescherming wilt. Deze soort vloerbescherming noemen we afdekvlies.

 

Multi CoverMulti cover basic 3

Wanneer de vloeren zijn afgewerkt met natuursteen, terra cotta’s, plavuizen, en andere keramische materialen, gietvloeren of PVC vloeren enz. is het verstandig om uw vloeren te beschermen met afdekvlies. Afdekvlies heeft als voordeel dat het schokabsorberend is en sommige soorten absorberen weer vocht. Ik zal hieronder even een klein lijstje maken met de verschillende soorten afdekvlies (Multi Cover) en hun speciale eigenschappen.

 

 1. Multi cover basic
 2. Multi Cover Event
 3. Multi Cover Premium
 4. Multi Cover Ademend

Duct tape

U kunt alle afdekmaterialen gemakkelijk afplakken met Duct-tape van AfdekgigantVoor meer informatie over Multi Cover (afdekvlies) kunt u mijn blog “Multi Cover” lezen.Wanneer u meer wilt weten of vragen, neem hier dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Logo afdekgigant

De waardering van www.afdekgigant.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 183 reviews.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor de Professionele AG Stucloper

👇​