Waarom afdekken?

In onze blogs geven wij regelmatig aandacht aan veel gestelde vragen. Zo isHet afdekadvies, afdekmaterialen
een veel gestelde vraag: Waarom afdekken zo belangrijk is. In dit blog zal ik antwoord geven op deze veel voorkomende vraag. Bovendien zal ik verder ingaan op een andere vraag; namelijk: Met welk afdekmateriaal moet ik mijn vloeren beschermen. Het is een veel voorkomende vraag. Waarom afdekken en met welk materiaal?

Mocht u vragen hebben over een van onze producten of over dit blog. Neem dan gerust contact met ons op, of kijk eens op de FAQ pagina voor de meest gestelde vragen.

Vraag 1: Waarom afdekken?

Vloeren afdekken of beschermen is belangrijk omdat we zo voorkomen dat vloeren beschadigen, verkleurenof vervuild raken. Je zou denken dat een vloer sterk is en nooit kan beschadigen, maar het tegendeel is waar. Zeker tijdens bouwen, verbouwen, renoveren, evenementen, beurzen, feesten enz, enz komt het regelmatig voor dat vloeren beschadigen, vuil worden of verkleuren. Het gebruiken van de juiste afdekmaterialen is daarom zeer belangrijk.

Tegenwoordig zijn er vele soorten vloeren. Cement, beton, tapijt, hout, coatings, vinyl, PVC, rubber, linoleum, marmoleum en ga zo maar door. Nu is het zo dat veel van deze vloeren niet zo hard en sterk zijn als dat verwacht wordt en toch kunnen beschadigen, vuil kunnen worden of kunnen verkleuren. Zeker tijdens intensief gebruik gaat het wel eens mis. Daarom is het verstandig om uw vloeren goed en zorgvuldig en met het juiste materiaal af te dekken.
Assortiment afdekmaterialen
Bovendien hebben wij voor elke vloer een passende bescherm oplossing in ons assortiment. Voor een compleet overzicht van ons assortiment kunt u ook naar onze webshop gaan. Daar vind u van elk product beknopt de eigenschappen en de technische specificaties.

Ook kunt u gegevens terug vinden in één van de productsheets. Over de vraag “waarom afdekken” kan ik een heel boek schrijven maar waar het om gaat is uiteindelijk dat over het algemeen vloeren, (bij normaal gebruik) prima geschikt zijn en ook voldoen aan de gebruikseisen. Op het moment dat een vloer intensiever of voor andere doeleinde gebruikt gaat worden zien we dat het vaak mis gaat.

Daarom is afdekken een verstandige keuze en kunnen wij u adviseren welk afdekmateriaal voor uw situatie het meest geschikt is. Behalve voor pas gelegde vloeren zijn er vaak wel meerdere oplossingen mogelijk. Voor een afdekadvies kunt u eens kijken naar de productwijzer of als daar uw situatie niet bij staat kunt u uw vragen via het contactformulier mailen. U krijgt dan binnen 1 dag een antwoord terug.

Vraag 2: Met welk materiaal moet ik mijn vloer beschermen?

Afhankelijk van de vloer dient de vloer beschermd te worden met een voor die vloer geschikt afdekmateriaal.
Ik zal in dit blog een aantal situaties bespreken.

Bijvoorbeeld:

Sportvloeren afdekken:

Voor het afdekken van sportvloeren zijn 4 mogelijkheden:

  1. Taraflex Bateco afdekvloeren (zeer duurzaam product)
  2. Evenemententapijt(herbruikbaar meteen sfeervolle uitstraling)
  3. Multi Cover Event (herbruikbaar vochtdicht en geschikt voor intensieve belasting)
  4. Stucloper (extra dik) (1 x te gebruiken, voor normale belasting)

Natuurlijk is een sportvloer ook met andere materialen af te dekken, maar de vier voorbeelden zijn de beste opties.

Bestaande harde vloeren afdekken:

Afhankelijk van wat voor soort vloer het is zijn er meerdere mogelijkheden. Ook is het afhankelijk wat voor vloer het betreft: hout, steen, kurk, laminaat, vinyl, pvc of bamboe enz… Er zijn ondermeer vocht- en schokabsorberende afdekmaterialen maar ook uitstekende zelfklevende folies. Voor een goed advies kunt u de productwijzer raadplegen. Wilt u direct een advies dan kunt u ook bellen met één van onze specialisten. Bel nu naar het onderstaande telefoonnummer of stel uw vragen per mail.

Waarom tapijt afdekken?

Zachte ondergronden zoals bijvoorbeeld tapijt, kleden of andere stoffe ondergronden zijn eenvoudig af te dekken met onze carpet cover. Carpet cover is een zelfklevende beschermfolie welke speciaal ontwikkeld is voor het beschermen van o.a tapijten en carpetten. Bovendien is onze carpet cover de dikste in zijn soort en beschermt het uw vloeren optimaal. Voor het beschermen van zachte ondergronden adviseren wij u dus onze carpet cover te gebruiken.

Waarom afdekken vaak vergeten wordt.

Het afdekken van een vloer wordt vaak vergeten omdat het niet standaard met de organisatie van het project wordt meegenomen. Gelukkig zien we wel dat er veel aan het veranderen is en wordt het afdekken steeds vaker in de begroting meegenomen.

Of het nu gaat om projectbouw, particulieren bouw of het organiseren van een evenement. Steeds vaker wordt ons gevraagd een offerte te maken voor dergelijke projecten. Zowel het leveren van de materialen als het leggen en verwijderen kunnen in de offerte meegenomen worden. Zo hebben onze klanten altijd een goed overzicht van wat het afdekken van de vloeren gaat kosten.

Waarom afdekken steeds belangrijker wordt.

Waarom afdekken steeds belangrijker wordt komt door het feit dan mensenAfdekken en goed begin
steeds bewuster en dus zuiniger worden. Bovendien is het afdekken van vloeren goedkoper als het compleet vernieuwen of repareren van een beschadigde vloer. Wij leveren uitsluitend top kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen.

Daarom adviseren wij uw vloeren altijd goed te beschermen tegen alle gevaren die op de loer liggen.

Mocht u vragen hebben, horen wij ze graag van u.
U kunt ons bereiken via het onderstaande telefoonnummer.
Of uw vragen mailen naar: info@afdekgigant.nl

contact afdekgigant

Logo afdekgigant